Klobásy poznáme ako jeden z najstarších a najtrvalejších spôsobov spracovania mäsa. Spôsob výroby klobás sa s postupným vývojom ľudskej civilizácie prepracoval k takmer dokonalosti, terajší spôsob spracovania môžeme presvedčivo označiť za jeden z najmenej závadných a najchutnejších spôsobov spracovania mäsa. Tradične sa na tento účel používajú prírodné obaly vyrobené dôkladným a hygienickým očistením zvieracieho tráviaceho traktu.
Mäso spracované v prírodnom obale získa výnimočnú chuť a arómu vďaka obalu, v ktorom dozrieva. V porovnaní s umelými obalmi používanými v dnešnej dobe sú prírodné obaly pri výrobe tradičných klobás nenahraditeľné. Dôležitými vlastnosťami sú najmä priepustnosť dymu pri údení a chuť po dozretí.
Kvalitu prírodných obalov predurčuje spôsob chovu zvieraťa, kvalita stravy, životný štýl a zdravotný stav, ale okrem iného aj vhodné a dômyselné spracovanie. Vďaka modernému spôsobu spracovania je možné prírodné obaly vyrábať v rôznych kalibroch.
Okrem prírodných obalov sa často v dnešnej dobe používajú kolagénové obaly, obaly z celulózy alebo plastu. Použitie umelých obalov je však s ohľadom na druh a vhodnosť výrobku. V ponuke našej spoločnosti nájdete bravčové prírodné obaly vyrobené našou vlastnou výrobou a spôsobom spracovania.